Harta magică a intențiilor pentru anul viitor
Harta magică a intențiilor este un instrument cu care lucrez atât pentru mine cât și în terapii. Aceasta îmi aduce claritate, soluții și încrederea de care am nevoie în această călătorie către realizarea intențiilor setate. Concret, harta intențiilor este un panou cu desene, schițe, fotografii și notițe care ilustrează intențiile noastre. Este o creație în care punem energia copilăriei, perioadă în care desenul era o distracție iar visele păreau mult mai ușor de atins decât ne par astăzi.
Cum ar fi să ai o hartă magică a intențiilor care să te ducă mai aproape de manifestarea lor? Nu, nu ai nevoie de praf magic, ci de creioane colorate, foi, reviste din diferite domenii, foarfecă și lipici.
În timp ce lucram la propria mea hartă, am acordat atenție pașilor pe care i-am urmat, ca ulterior să-i pot împărtăși cu tine, aici, pe blog. Așadar, primul pas…
1. Soarele interior
Înainte de a te gândi la ce vrei să obții, hai să ne mutăm puțin atenția pe soarele universului tău interior: TU. Cine ești? Ce valori te reprezintă cel mai bine? Ce pui în lume prin cine ești și lucrurile mărunte pe care le faci în viața de zi cu zi? Gândește-te la lucrurile care te fac fericit(ă), la situațiile în care a trebuit să te descurci, la provocările cărora le-ai făcut față, la ce pui în viețile celor dragi prin felul tău de a fi. Toate aceste lucruri constituie Soarele tău interior.
Ca să-ți dau un exemplu, câteva dintre valorile care mă sprijină și mă ghidează prin viață sunt: adevărul, autenticitatea, libertatea, iubirea, colaborarea, joaca și contribuția.
2. Arhitectura hărții
Dacă anul care vine ar fi o casă pe care o construim prin materializarea intențiilor, atunci avem nevoie de un plan. În calitate de arhitect și proprietar, ai control total asupra proiectului final. Dar hai să începem cu camerele pe care ți le dorești. Poți dedica o cameră pentru familie, una pentru relația de cuplu, una pentru carieră și business, una pentru obiective personale, una pentru bunuri materiale, abundență și lista poate continua. Trece-ți pe o foaie separată toate domeniile în care îți dorești mai mult și notează-ți în linii mari ce îți dorești în fiecare domeniu în parte.
De exemplu, în „camera relației cu copiii” vreau să pun conectare și prezență, dezvoltarea de noi abilități și locuri noi vizitate împreună.
Când ai deja lista cu ce îți dorești, începe să le pui pe panou în felul în care simți. Desenează, decupează, lipește, scrie notițe, colorează și tot ce simți tu să faci.
3. Resurse
Acum ai mai multă claritate asupra lucrurilor pe care ți le dorești, dar hai să vedem cum putem ajunge și mai aproape de îndeplinirea lor.
Cea mai importantă resursă este energia pe care o investești în această hartă. Vizualizează-te îndeplinindu-ți fiecare vis în parte și trăiește momentul cu toate simțurile și toate emoțiile care vin. Închide ochii și imaginează-ți pentru câteva momente că totul e real. Fii atent(ă) la sunetele din jur, mirosuri, gust, ce spui, ce gândești, ce emoții experimentezi, ce fel de a fi obții în urma acestor realizări? Ce pui în viața ta, în viețile celorlalți și în lume prin tot ce ai obținut? Trece toate aceste informații pe hartă.
Apoi, ne uităm la felurile tale de a fi, valorile tale, cele despre care am vorbit la primul punct, când am definit universul interior. În dreptul fiecărui punct de pe hartă, notează acele feluri de a fi și valori ale tale care te pot ajuta în atingerea obiectivului respectiv.
Ilustrează sau notează inclusiv felurile de a fi și valorile pe care nu le ai, dar ți-ar folosi și caută aceste lucruri în oamenii din viața ta. Acești oameni sunt „repere de putere” și pentru fiecare abilitate notează numele celor ce te inspiră sau au acea abilitate care te va duce mai aproape de succes. De asemenea, poți folosi „simboluri” pentru anumite abilități, poți folosi „personaje” din filme sau povești, poți folosi „animale de putere”. De exemplu, o prietenă a folosit pantera pentru agilitate. Crează totul exact cum simți, până simți că ai creat o poveste completă.
Gândește-te la alte resurse necesare. Poate ai nevoie de noi angajați să-ți mărești echipa, poate ai nevoie de o anumită sumă de bani pentru a-ți cumpăra mașina. Scrie sau ilustrează toate aceste resurse necesare.
4. Plan de acțiune
Dacă știi deja ce îți dorești, ce resurse ai și care sunt lucrurile de care ai nevoie, poți construi un plan step by step în jurul hărții, pe care să-l notezi într-o agendă. Împarte agenda în mai multe zone, câte una pentru fiecare obiectiv/intenție și începe să lucrezi la planuri. Care sunt acțiunile zilnice pe care le poți face astfel încât să ajungi acolo unde îți dorești? Care sunt etapele intermediare?
Schițele și desenele sunt importante pentru că ne ajută să accesăm mai ușor resursele noastre creative. Atunci când desănăm, ne conectăm inclusiv la resurse existente în subconștient, la care mintea conștientă nu are acces.
Știu că vei fi uimit(ă) de rezultatul final. Dar mai am un mic secret pe care vreau să ți-l împărtășesc: păstrează o cameră liberă pentru magie și inimaginabil.